• معرفی شهرستان

    موقعیت جغرافیائی

         شهرستان بردسکن در حاشیه شمالی کویر نمک، بین 56درجه و 14دقیقه تا 58درجه و 15دقیقه طول و 34درجه و 42دقیقه عرض جغرافیائی گستردگی دارد. این شهرستان از سمت شمال با شهرستان سبزوار و از شرق با شهرستان خلیل آباد و از جنوب با استان یزد «طبس» و از غرب با استان سمنان "شاهرود" محدود بوده و مرکز آن شهر بردسکن در 57درجه و 57دقیقه طول و 35درجه و 15دقیقه عرض جغرافیائی و در فاصله 265کیلومتری جنوب غربی مشهد مقدس قرار دارد. ارتفاع این شهر از سطح دریا 985متر است و بر اساس آخرین تصمیمات کشوری دارای 3 بخش، مرکزی، انابد و شهرآباد و دارای 393 روستای دارای سکنه و خالی از سکنه می باشد.
     
       


    اقلیم

        این شهرستان از دو منطقه کوهپایه‌ای شمال و جلگه‌ای جنوب شکل گرفته و آب و هوای آن در تابستان گرم و خشک و در زمستان سرد است. این شهرستان شامل بیابان، ‌نمکزار و شنزارهای حاشیه کویر نمک است.
     

    پستی و بلندی های شهرستان

    الف) در شمال شهرستان بردسکن رشته کوه «کوه سرخ» با جهت شرقی غربی قرار دارد. این رشته کوه از مرز افغانستان شروع و تا کوه‌های کوه‌میش شهرستان سبزوار ادامه دارد. این رشته کوه به نام رشته کوه نیمه جنوبی خراسان رضوی نیز معروف است. رشته کوه «کوه سرخ» از 11/58 تا 57 طول شرقی در شهرستان واقع است و ادامه این رشته کوه تا شهرستان‌های خلیل‌آباد، کاشمر،‌ تربت حیدریه و خواف و... ادامه دارد.

    ب) کوه سرتنگل با 2050 متر ارتفاع که این قله در دهستان کوهپایه واقع است و دهانه معروف بیجورد بین این قله و کوه بیجورد واقع است و کوه‌های دیگری به نام‌های کوه  پتور دارو، ‌کوه سیر،‌ کوه آهوبم و قله کمر تاجی در جنوب غربی شهرستان واقع است.


     

    پیشینه تاریخی

         شواهد بر جای مانده از جمله اتلال و محوطه‌های باستانی نشان از استقرار و زندگی اجتماعی انسان‌های پیش از میلاد را در این ناحیه دارد. نتایج بررسی‌های باستان‌شناسی بر روی تپه‌ها و محوطه‌های تاریخی و همچنین شواهدی از آثار فرهنگی حاکی از آن است که منطقه بردسکن در هزاره‌های دوم و اول قبل از میلاد مسکونی و آباد بوده است همواره شهرهای گوناگون در طول تاریخ دستخوش تغییرات زیادی شده است و بسیاری از حوادث در تغییر نام آنها تأثیر داشته است. مهم‌ترین عوامل مؤثر در تغییر نام شهر، جنگ و حوادث طبیعی بوده است.

         شهرستان بردسکن از چند جهت مورد توجه می باشد. وجه تسمیه آن و اسامی که تاکنون به این شهر اطلاق شده این ناحیه در قرون و سده های گذشته جزئی از سرزمینی به شمار می رفته که در متون جغرافیائی و تاریخی از آن با نام ترشیز «شهر باستانی عبدل آباد و فیروزآباد»، بردسکن، دست برکن، برکن، برداسکن یاد شده است و در سال‌های 520 تا 650ق. به شهادت متون تاریخی ناحیه مزبور آماج حملات بسیاری گردیده است.



     

سایر شهرستان ها
ورود به پنل
تمامی حقوق این پورتال متعلق است به اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی مجری پورتال : شرکت داده پردازی پویان ابتکار شرق